Producenci

Statystyki

Produktów:
44
Kategorii:
8
Nowości:
0
Promocje:
0

Bezpieczne zakupy

  • Różne formy płatności
  • Gwarantowany zwrot pieniędzy (10 dni na zwrot towaru)
  • Szyfrowane dane i transakcje

Informacje w podsumowaniu zamówienia

Złożenie zamówienia oznacza zawarcie umowy sprzedaży. Sprzedawca będzie informował na wskazany adres e-mail o postępach w jego realizacji.

Algi DULSE 100g (HISZPANIA)

ALGI ATLANTYCKIE eco
40
PLN
Algi DULSE 100g (HISZPANIA)
Algi DULSE 100g (HISZPANIA)
out_of_stock
Dostępność:
brak towaru
Cena: 40,00 zł
Cena netto: 32,52 zł
szt. Zyskujesz 4 pkt [?]
Ocena:
(Ilość ocen: 0)
Kod produktu:

4623-22

Producent:
ALGAS ATLANTICAS ALGAMAR S.L.

 PRODUCENT: ALGAS ATLANTICAS ALGAMAR (HISZPANIA)

Algi DULSE produkt ekologiczny (Palmaria palmata)

Alga czerwona, typowo atlantycka, rośnie w głębokich i zimnych wodach na galicyjskim wybrzeżu Hiszpanii. W Europie (Szkocja,Norwegia, Francja, Irlandia i Islandia) znana jako potrawa co najmniej od VI w.n.e. Aktualnie spożywana w obu formach: świeża w zastępstwie warzyw i sucha jako przyprawa de wielu potraw.  

Co trzeba wiedzieć:

- bogata w potas, jod i żelazo

- wysoka zawartość witaminy C sprzyja przyswajaniu żelaza przez organizm

- używana przez dawnych marynarzy dostarczała im potrzebnych witamin w walce z szkorbutem

- wspomaga organizm w stanach anemicznych i pooperacyjnych

- wzmacnia wzrok

-w wywarach używa się w stanach gorączkowych

- rekomendowana na problemy żołądkowe pomaga w rekuperacji

- w Irlandii podawana jest w barach jako przystawka do piwa

BEZ KONSERWANTÓW

Waga: 100 g odpowiada 1 kg świeżych alg

Algi morskie są podstawowym składnikiem nowoczesnej diety ze względu na swoje wysokie wartości odżywcze; są one naturalnym źródłem minerałów i elementów śladowych, jak również niezbędnych aminokwasów, witamin i błonnika. Pełnią one kluczową rolę w przyswajaniu tłuszczów i w procesach przemiany materii. Algamar pozyskuje je z najczystszych wód wybrzeża Atlantyku i poddaje suszeniu w niskiej temperaturze.

ALGI DULSE (Palmaria palmata) 100g

Alga ta o delikatnym smaku i aromacie była już znana starożytnym Celtom. Jest bardzo łatwa w zastosowaniu i bogata w proteiny i minerały (w szczególności wapń i żelazo), elementy śladowe i witaminę C.

Jeśli na suszonych algach pojawiają się białe plamki, są to sole właściwe dla alg, służące za naturalny środek konserwujący. Więcej informacji w książce wydanej przez Algamar „ Algi galicyjskie”.

Wartości odżywcze w 100 g:

Proteiny: 18%, Tłuszcze: 2%, Węglowodany: 56%, Błonnik: 2,5%, Potas: 7310 mg, Wapń: 560 mg (116% RDA), Magnez: 610 mg (203% RDA), Fosfor: 235 mg (54% RDA), Żelazo: 50 mg (357% RDA), Witamina B12: 0,9 mg (75% RDA), Witamina C: 34,5 mg (57,5% RDA),Jod 55mg.

Data ważności: 04. 2018

ZASTOSOWANIE:

Surowe: do sałatek (poszatkować i namaczać 2 min).

Gotowane: do warzyw, owsianki, makaronów, kuskus, omletów, polenty, kaszy jaglanej itp. Do zup i dań szybkich tylko sparzyć i dodać na końcu.

Przechowywać szczelnie zamknięte.

100 g Alg = 10 porcji

ALGI ATLANTYCKIE

Algi morskie są podstawowym składnikiem nowoczesnej diety ze względu na swoje wysokie wartości odżywcze i przyswajalność przez ludzki organizm (ok. 75%), są one naturalnym źródłem minerałów i elementów śladowych, jak również niezbędnych aminokwasów, witamin i błonnika. Pełnią one kluczową rolę w przyswajaniu tłuszczów i w procesach przemiany materii. Algamar pozyskuje je z najczystszych wód wybrzeża Atlantyku i poddaje suszeniu w niskiej temperaturze.

Zdrowotna rola alg atlantyckich dla naszego organizmu:

- Rozkładają nadmiar tłuszczu - Są największym źródłem soli mineralnych (wapnia i żelaza, fosforu, magnezu) oraz mikroelementów (praktycznie wszystkich, szczególnie jodu, krzemu, magnezu, miedzi, selenu, itd.)

- Wysoka zawartość błonnika zadowala apetyt i daje efekt lekko przeczyszczający, wspomagając w ten sposób przejście pokarmu przez jelita

- Ich aminokwasy uzupełniają białka innych pokarmów: zawierają wszystkie istotne aminokwasy oraz dziewięć mniej istotnych

- Aktywują układ odpornościowy, oczyszczają ciało z toksyn oraz wzmacniają kości, włosy i paznokcie

Czystość i jakość naszych wodorostów jest gwarantowana przez badania naukowe przeprowadzone przez Universidad Complutense de Madrid, Consejo Superior de Investigaciones Cientificas, Uniwersytety Santiago i La Coruna oraz Autonomiczny Rząd Regionu Galicja w Hiszpanii.

Algamar otrzymał nagrodę za bioodmienność przyznaną przez Ministerstwo Środowiska Rolnictwa i Gospodarki Morskiej.

W algach można znaleźć w wystarczających ilościach wszystkie elementy potrzebne ciału ludzkiemu.

Jako jedne z najstarszych organizmów żywych na tej planecie, są też jedynymi z niewielu dzikich warzyw - prawdziwie luksusowych w dzisiejszych czasach.

Naturalne źródło, które samodzielnie odnawia się w morzu, przez co jest stabilną i niezanikającą żywnością.

Gwarancje jakości: 

  • Certyfikat regionu Galicia
  • Certyfikat Unii Europejskiej 

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Darmowa dostawa

Darmowa dostawa przy zakupach powyżej 250 zł.
Darmowa dostawa (Poczta Polska) już od 250,00 zł.

Cenniki do pobrania

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Wersje językowe

Sklep jest w trybie podglądu

W sprawie zamówień przez sklepy, hotele i restauracje zapraszamy do bezpośredniego kontaktu telefonicznego pod 509 024 455 lub e-mail: ecopradera@op.pl.

Copyright © 2016 www.nazwa.pl Sklepicom - sklepy internetowe