|
ALGI WAKAME (Undaria pinnatifida) 100g (HISZPANIA)
ALGI ATLANTYCKIE eco
36
PLN
ALGI WAKAME (Undaria pinnatifida) 100g (HISZPANIA)
PRODUCENT: ALGAS ATLANTICAS ALGAMAR (HISZPANIA) Algi WAKAME produkt ekologiczny (Undaria pinnatifida) Alga oryginalnie pochodząca z Oceanu Spokojnego. Wybrzeże Galicji w Hiszpanii to jedyne miejsce w Europie gdzie odmiana ta występuje w stanie dzikim. Jest drugą najbardziej spożywaną algą na świecie. Przez swoją delikatność i lekki smak jest specjalnie zalecana dla osób zaczynających swą przygodę z algami. Co trzeba wiedzieć: - posiada 11 razy więcej wapnia (calcio) niż mleko - wysoka zawartość wapnia i fosforu działa bardzo pozytywnie na kości, paznokcie, włosy - specjalnie zalecana dla dzieci, młodzieży, kobiet w ciąży oraz dla osób które nie spożywają nabiału ze względu na nietolerancje laktozy - wysoka wartość odżywcza 22,7g na 100g suchych alg to proteiny - duża zawartość jodu działa bardzo pozytywnie na układ pokarmowy usprawniając metabolizm - w przypadkach otyłości, dużych ilości tłuszczu oraz cholesterolu, obecność jodu nie dopuszcza do gromadzenia się tłuszczy i pomaga rozpuścić już istniejące - podczas badań na Wakame odkryto substancje zdolne do oczyszczenia organizmu z metali ciężkich, radioaktywnych, rakotwórczych a nawet nikotyny BEZ KONSERWANTÓW Waga: 100 g odpowiada 1 kg świeżych alg Algi morskie są podstawowym składnikiem nowoczesnej diety ze względu na swoje wysokie wartości odżywcze; są one naturalnym źródłem minerałów i elementów śladowych, jak również niezbędnych aminokwasów, witamin i błonnika. Pełnią one kluczową rolę w przyswajaniu tłuszczów i w procesach przemiany materii. Algamar pozyskuje je z najczystszych wód wybrzeża Atlantyku i poddaje suszeniu w niskiej temperaturze. Algi WAKAME produkt ekologiczny (Undaria pinnatifida) Wartości odżywcze w 100g: Proteiny: 22,7%, Tłuszcze: 1,5%, Węglowodany: 46,8%, Błonnik: 35,3%, Potas: 6810 mg, Wapń: 1380 mg (172% RDA), Magnez: 680 mg (226% RDA), Fosfor: 235 mg (29% RDA), Żelazo: 20 mg (143% RDA), Jod 22,6mg, Witamina B12: 0,36 mg (30% RDA) Termin przydatności do spożycia: 02.2019 r. ZASTOSOWANIE: Surowe: do sałatek (pokroić i namoczyć 30 min). Gotowane: ok. 20 min w zupie, z warzywami, ziemniakami, ryżem, owsianką, kaszą jaglaną, polentą, grysikiem Pieczone: razem z cebulą do makaronów, pasztetów, pizzy. Duszone: razem z warzywami Przechowywać szczelnie zamknięte. 100 g Alg =10 porcji ALGI ATLANTYCKIE Algi morskie są podstawowym składnikiem nowoczesnej diety ze względu na swoje wysokie wartosci odżywcze i wysoką przyswajalność przez organizm ludzki (ok. 75%), są one naturalnym źródlem minerałów i elementów śladowych, jak równiez niezbędnych aminokwasów, witamin i błonnika. Pełnią one kluczową rolę w przyswajaniu tluszczów i w procesach przemiany materii. Algamar pozyskuje je z najczystszych wód wybrzeża Atlantyku i poddaje suszeniu w niskiej temperaturze. Zdrowotna rola alg atlantyckich dla naszego organizmu: - Rozkładają nadmiar tłuszczu - Są największym źródłem soli mineralnych (wapnia i żelaza, fosforu, magnezu) oraz mikroelementów (praktycznie wszystkich, szczególnie jodu, krzemu, magnezu, miedzi, selenu, itd.) - Wysoka zawartość błonnika zadowala apetyt i daje efekt lekko przeczyszczający, wspomagając w ten sposób przejście pokarmu przez jelita - Ich aminokwasy uzupełniają białka innych pokarmów: zawierają wszystkie istotne aminokwasy oraz dziewięć mniej istotnych - Aktywują układ odpornościowy, oczyszczają ciało z toksyn oraz wzmacniają kości, włosy i paznokcie Czystość i jakość naszych wodorostów jest gwarantowana przez badania naukowe przeprowadzone przez Universidad Complutense de Madrid, Consejo Superior de Investigaciones Cientificas, Uniwersytety Santiago i La Coruna oraz Autonomiczny Rząd Regionu Galicja w Hiszpanii. Algamar otrzymał nagrodę za bioodmienność przyznaną przez Ministerstwo Środowiska Rolnictwa i Gospodarki Morskiej. W algach można znaleźć w wystarczających ilościach wszystkie elementy potrzebne ciału ludzkiemu. Jako jedne z najstarszych organizmów żywych na tej planecie, są też jedynymi z niewielu dzikich warzyw - prawdziwie luksusowych w dzisiejszych czasach. Naturalne źródło, które samodzielnie odnawia się w morzu, przez co jest stabilną i niezanikającą żywnością. Gwarancje jakości:
Opinie o produkcie (0) |
|